پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

لبنیات دارای کلسیم ، پروتئین ، فسفر، ویتامین B12 و B2 و سایر مواد مغذی می باشد و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکام استخوان و دندان ضروری است.

 به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز با اشاره به اهمیت تغذیه سالم اظهار داشت: شرط اصلی سالم زیستن داشتن تغذیه صحیح است .تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه ، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف موادغذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی می شوند.
 مریم صالحی ابراز داشت : موادغذایی هر گروه دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد. یکی از این گروه های غذایی لبنیات می باشد .

 در ادامه افزود : این گروه شامل شیر و فرآورده های آن ( ماست ،پنیر، کشک ، بستنی و دوغ ) است که دارای کلسیم ، پروتئین ، فسفر، ویتامین B12 و B2 و سایر مواد مغذی می باشد و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکام استخوان و دندان ضروری است.

کارشناس تغذیه این مرکز درمانی اذعان داشت: میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات 2-3 واحد است . یک واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب ( کمتر از 2/5 درصد) یا 30 تا 45 گرم پنیر معمولی معادل یک قوطی کبریت یا یک چهارم لیوان کشک یا 2 لیوان دوغ یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه.

 صالحی در پایان توصیه نمود: در هنگام استفاده از لبنیات به نکات زیر توجه کنید :
از شیرپاستوریزه کم چرب استفاده کنید.
بجای شیرهای طعم دار که دارای قند افزوده هستند، از شیرهای ساده استفاده کنید.
از پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند ، استفاده کنید .
مقدار قند بستنی بالا می باشد ،بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید.
حتما قبل از مصرف هرنوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید. به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید.
بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین Dغنی شده اند ، استفاده کنید ، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
اگر شما بیماری عدم تحمل لاکتوز دارید ، شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست را مصرف نمایید.

تصاویر پیوست